Снимка: Dnes.bg
fallback

Община Пловдив се опитва да закрие Белодробна болница в града, която обслужва пациенти от цяла Южна България, алармират синдикатите.

В момента леглата в лечебното заведение са пълни и всеки ден лекарите връщат пациенти с пневмония и други белодробни заболявания, потвърди за Dnes.bg Петя Чонова, която работи в Белодробна болница-Пловдив.

"Има заповед от началото на месеца, според която леглата са намалени с 32", коментира Атанаска Иванова от синдикалната структура в болницата. По думите й за последните няколко месеца леглата са съкратени със 120 и в момента лекарите връщат пациенти.

Пловдивчанката Фанка Душилова страда от астма. Жената лекува заболяването си в Белодробна болница и не знае какво ще прави, ако лечебното заведение бъде закрито. „За мен това е нечовешко и безумно”, каза пациентката.

Лабораторията в болницата, която е държавна, ще бъде преместена в новото отделение за белодробни болести към Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. По този начин на практика се дава зелена светлина за закриване на лечебното заведение.

"По-добре е болните да се лекуват в отделение, отколкото в старата сграда. Ще имаме 40 легла в новото отделение, а в София туберколозата я лекуват с 50”, заяви директорът Веселин Давчев.

Синдикатите наричат директора си „ликвидатор” и твърдят, че е поставен, за да доведе до фалит Белодробната болница. Те са на мнение, че има много големи интереси към терена на лечебното заведение, защото някои хора искат да направят на него частен хоспис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

зико

преди 9 години

Щели да закрия една болница! голяма работа. Така по бързо ще закрият България.Хората няма да се мъчат. Почнеш да кашляш и хайде отлиташ за безкрайните ловни полета.Какво е това лекуване. Излишни харчове на пари.

6

stoian79

преди 9 години

ETO TOVA E UPRAVLENIETO NA GERB NA NACIONALNO I MESTNO NIVO.PAK GLASUVAITE ZA TIAH I ZA VSEMOGASHTIA BRUS-B.B..TE VI SE PODIGRAVAT VIE IM SE KEFITE.

5

Анонимен

преди 9 години

Др.Веселин Давчев или там,който си,внимавай какви глупости говориш,защото аргументите ти "Дрънчат ,та дрънкат"...Лично преживяхме да чакаме от твоите 40 легла да се освободят,за да приемат човек болен от пневмония ...Не заблуждавай хората ,че 40 легла в отделение са достатъчни ,ами кажи кой е решил на налапа имота...Към кмета Иван Тотев...Една умряла муха разваля мирото на миротвореца-пише в една мъдра Книга....Не посягай на болницата...

fallback