Снимка, архив Булфото
fallback

Девет заявления за регистрация на сдружения на собствениците са подадени за седмица общо в шетте районни кметства във Варна, съобщиха от общинската администрация, съобщава вестник "Черно море".

Регистрирането им е първата стъпка за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, която предвижда безплатно саниране на стари блокове. Документите са в процес на проверка, след което,  ако отговарят на законовите изисквания, ще бъдат вписани в Регистъра на сдруженията на собствениците.

Това ще  им даде право да се снабдят с БУЛСТАТ от Службата по вписвания и да кандидатстват за участие в програмата. Най-много кандидати има във варненския район „Аспарухово“, където са подадени четири заявления за регистриране на сдружения на собствениците, съобщи координаторът по програмата в района.

Две заявления са подадени в район „Приморски“, а други 6 сгради са в заключителна фаза на подготовка на изискуемия набор от документи и се очаква до края на тази седмица да бъдат подадени заявленията им за
регистрация, съобщават от пресцентъра на кметството.

Две заявления са подадени в район „Младост“ и едно в район „Одесос“. Засега няма такива в район „Владиславово“.

Специалистите от районните администрации дават консултации за етапите на програмата и съпътстващите ги документи. Информация може да бъде открита и на сайтовете на петте районни кметства, както и на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От МРРБ припомнят, че по програмата ще се финансират дейности по конструктивното укрепване на сградата и обновяването на общите части – покрив, фасада, стълбищна клетка.

Прилагат се и мерки за енергийна ефективност – поставяне на топлоизолация и подмяна на дограмата на прозорци и врати, ремонт или подмяна на вътрешните инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване и газоснабдяване на общите части на сградата, изграждане на инсталации на ВЕИ и соларни панели, ремонт на електроинсталацията в общите части на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Особени условия

преди 9 години

VI.Срок(на договора)Член 7. Настоящият договор се сключва за срок до изплащане на всички задължения по договора за целево финансиране, сключен с Българската банка за развитие и областния управител или до изтичане на гаранционните срокове за изпълнените дейности, което от двете обстоятелства настъпи по-късно. VII.Прекратяване на договора и специфични условияЧлен 8. Настоящият договор се прекратява: (3) Едностранно(еднолично) от довереника(кмета) в случаите на виновно неизпълн

10

зд

преди 9 години

За Варна 9 заявления. Страшно много. Хората май започнаха да се осъзнават, какъв капан им кроят герберугите.

9

AMAN OT BALAMI !

преди 9 години

Kakva energiina efektivnost ? Predi vsichko da vleznat v Ci*ganskite kvartali da vidiat kolko romi nezakonno sa vklucheni nezakonno kam elektrozahranvaneto i kradat tok koito nie plashtame. Tam celo prujini ot legla sa vklucheni kam elektozahranvaneto i greiat denonoshtno.AMAN OT BALAMI I IDIOTSKI UPRAVLENIA !

fallback