Цецка Цачева и Георги Икономов Снимка: БТА

Кметът на община Банско Георги Икономов потърси подкрепа за изграждането на втори кабинков лифт и за разширяване на ски зоната на курортния град и от председателя на парламента Цецка Цачева.

След разговор с нея и с депутати от различни парламентарни групи той заяви, че е срещнал безрезервна подкрепа от тях за развитието на ски туризма в цялата страна и в частност в Банско и Добринище.

"Лостовете тук не са големи, основно решението е в правомощията на Министерски съвет, но има малко законодателни промени, които биха ускорили процеса“, коментира Икономов.

Според него в последните години еколозите са се опитали и са успели да изкарат въпроса за изграждането на втори лифт само като икономически интерес на определени хора.

"Но това е регионално развитие, здраве, спорт, социални придобивки и мнението на еколозите не може да важи повече от доводите за работа на хората, за здравето и спорта“, настоя кметът на Банско.

Той се оплака, че заради липсата на втори лифт курортът не се развива.

"Това е недопустимо, недържавническо мислене. Трябва да се намери бързо решение, крайно време е да се действа и да се покаже, че туризмът е приоритет“, настоя Икономов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase