Дългопол. Снимка: БулФото
fallback

Обстановката по поречието на река Камчия към момента е сравнително спокойна. Има леко покачване на нивата на водата, като вероятно максималните стойности ще се достигнат призори. Това заяви днес във Варна министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който взе участие в заседанието на Кризисния щаб в Областна управа – Варна.

На заседанието присъстваха още Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, ръководители на много социални и обществени звена.

Oще по темата
След 14.30 часа днес 285 души по поречието на река Камчия са изведени доброволно от четири села.

Те са настанени при свои близки, в детски градини и в училище, уточни министър Вучков, като напомни, че е абсолютно задължително хората да спазват указанията на държавните и общински органи.

„По указание на премиера ще отидем да посетим пострадалите, които бяха евакуирани. Има осигурена храна, легла, вода, одеала и всичко необходимо. Благодарни сме на областна администрация, на кметовете и на Български червен кръст”, коментира силовият министър.

„Осигурили сме сравнителна безопасност за домовете на хората, за да не се допусне мародерство. Вероятно хорските страсти винаги намират проявление, но ние като полиция и държава ще направим всичко възможно, за да няма мародерства в този тежък случай”, категоричен бе Вучков.

„Съгласно информацията на НИМХ предстоят отново валежи, но не толкова силни, някъде в порядъка от 5 до 10 литра на квадратен метър, обеми вода, които не биха могли да причинят такива щети, знаете, че през изминалите дни имаше изключително проливни валежи, в някои части от страната, от порядъка на 40 до 60 литра на квадратен метър", коментира от своя страна екоминистърът Ивелина Василева.

По думите й нивата на реките на територията на страната продължават да бъдат високи, но метеорологичната обстановка се успокоява от гледна точка на очакваните вече по-слаби валежи.

Продължава да е в сила обявеното бедствено положение за общините Девин, Дългопол, Аврен, Тополовград, Стражица, Болярово, Бургас и селата Одринци, Долина, Карапелит и Генерал Колево и община Долни чифлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ognyanz

преди 9 години

"ще отидем да посетим пострадалите" - това ще направят от МВР. Докато хората нямат право да защитават собствения си двор и къща с оръжие, никой не може да ни спаси от грабежи. Отива си българското село и то заради некадърността и продажниеството на нашите политици и законодатели.

15

...

преди 9 години

"МВР на пост срещу мародерите в евакуираните села"Ееее, глупости бе. От МВР по големи мародери има ли? Нищо не правят, само си взимат заплатите от бюджета. Крадците пазят от крадци. Мухаххахахха, ти да видиш схемата :D

14

Комуна ДОЛНА

преди 9 години

Едно време всички крадяха ,но имаше за всички ...Всеки ходеше на работа за да краде- понеже трябва да има за всички !!!Големите крадци ги награждаваха с ордени червено знаме и георги димитров-терориста детозапали Райхстага !Комунистите при взимането на власта НАЦИОНАЛИЗИРАХА ВСИЧКО-окрадаха всичко !!!Избиха всички офицери на Фердинанд,Борис и окрадоха имотите им !Всичката интелигенция е била ИЗБИТА от КОМУНИСТИТЕ 1943- 45 годинаЦаря умира местириозно и внезапно 1933 вероятно отровен от КО

fallback