Снимка: Архив Reuters
fallback

Временно се прекратява спасителната операция по издирването на трите изгубени момчета в планината, поради изключително тежките метеорологични условия. Първият спасителен отряд е попаднал на лавина, която е затрупала половината от спасителите, съобщи председателят на Български червен кръст Христо Григоров за „Фокус”.

Той поясни, че спасителите са живи и здрави и се връщат в базата.

Както Dnes.bg писа, три момчета се изгубиха в Рила, след като вчера са тръгнали от хижа "Рилски езера" към хижа "Иван Вазов".

„Обстановката е много тежка. Духа ураганен вятър. Ще изчакаме времето да се нормализира и веднага ще възобновим спасителната операция. В момента се изравя останалата част от планинските спасители, които са затрупани от лавината”, допълни още Христо Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Кривондел

преди 9 години

До Не съм планинарДа, не сте планинар. Определено. На Иван Вазов няма обхват. Ходенето става с пешеходен GPS (моят работи с 2 батерии AA, около 20 часа), който може да ти помогне да останеш жив в подобна ситуация, или да ти даде самочувствието така да се зачукаш в друга, че да няма измъкване :)))Никоя техника не може да замести опита и разсъдливостта. В лошо време сме се отказвали да ходим нагоре, колкото и пораженчески да изглежда. ТАКА СЕ ПРАВИ.

41

Не съм планинар

преди 9 години

Тряя са разчита на новите технологии,а не хамалското търсене...

40

Не съм планинар

преди 9 години

Доколкото прочетох,снощи е имало връзка с тях.Това означава,че са имали GSM и батерия.Мое ли да си толкоо *** да тръгнеш при тия цени на GPS-и /от 30 лева нагоре при мобилните оператори за смартфони/ без GPS?Изглежда мое.Тва е същото кат тиа дет са бяха загубили над Карлово до Тъжа лани.Ми така е.Убавото е,че са намерени...

fallback