Снимка: Булфото, архив
fallback

Съмнения за птичи грип по домашни кокошки има в село Константиново, което се намира край бургаското езеро Мандра. Кръвни проби са изпратени в лаборатория в София. Дворът с птиците е дезинфектиран, а първите резултати се очакват най-рано утре, съобщи по bTV директорът на Агенцията за безопасност на храните  в Бургас д-р Георги Митев.

Oще по темата
На фона на засилените мерки против разпространението на птичи грип в Бургаско, в болницата в града преди два дни постъпиха двама души, консумирали мъртъв лебед.

Андрей Станчев на 37 години и 16-годишният му син Иван са в бургаската болница. Преди десетина дни двамата намерили мъртъв лебед в езерото Вая и го изпържили.

Категорично няма повод за притеснение за здравето на хората след установения случай на птичи грип в Бургас, увери обаче проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести.

Тя добави, че рискът за хората е нищожен, тъй като това е заболяване при дивите птици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Наблюдател

преди 9 години

"Съмнения за птичи грип по кокошки в бургарско село" Ами ако е "свински", ха, ха.....!

6

Kr

преди 9 години

Не е верно! Болестта се предава и на хора! Особено, ако са яли лебеди с птичи грип! Тея хора новини не случат ли? Болестта при хората има почти 100% смъртност! Нашите лекари да вземат мерки, вместо да говорят глупости, че не било опасно за хората!

5

Димитър

преди 9 години

Има съмнения за *** българи (президент, мин. пред., правител., ... медий ) ... и аз че отворих

fallback