Снимка: Булфото, архив
fallback

До 30 ноември 2014 г. община Варна е събрала 20 618 лева от годишната такса за домашни любимци. Това е двойно повече от планираното, съобщи пред комисията по обществен ред и сигурност към Общинския съвет Николай Няголов, директор на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред".

През миналата година са поставени електронни чипове на 2974 кучета, като 1931 от тях са вписани в електронния регистър на община Варна.

Данните към 27 януари т.г. показват, че чипираните четириноги са вече 3022, вкараните в регистъра – 1960. Броят на домашните кучета, които са на отчет, се увеличава постоянно в сравнение с минали години, каза още Няголов.

През миналата година са връчени 40 предписания на собственици на домашни любимци, съставените актове за нарушения са 219. Наложените глоби са на стойност 14 160 лв.

Слабо място на звеното за контрол и регистрация е, че не разполага с достатъчно четци на електронни чипове и таблети, за да извършват по-бързо проверките по улиците на собствениците на домашни любимци.

автор: Ставри Стефанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Обичам животните

преди 9 години

(на снимката) Душица сладка :)

8

Анонимен

преди 9 години

Тоя данък трябва да се плаща и от повечето плеймейтки и кралици на "красотата" ...

7

АНТИ

преди 9 години

Очаквам данък пенсионер и данък опосум!

fallback