Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков е задържан като поръчител на убийството на конкурента си Аргир Гяуров, собствeник на медицински център "Хипоталамус". Това стана ясно на брифинг на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров преди минути в Пловдив.

Oще по темата
Собственикът на медицинския център бе наръган 9 пъти с нож в гърба пред дома си миналата година.

Извършителите на нападението са същите, на които Червенков е поръчал серия палежи на превозни средства.

Той ще бъде обвинен и като поръчител на запалването на седем автомобила, изпепелени през последната година.

През ноември 2013 година е бил извършен палеж на линейка на клиниката на Аргир Гяуров, който държи част от линейките от неотложната бърза помощ в Пловдив и е един от конкурентите на Райфъла.

На 22 февруари 2014 година Райфъла е поръчал и палежа на два мерцедеса с пловдивска регистрация, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Анатолий Йорданов, който също е негов бизнес конкурент. На 9 януари тази година бе извършен втори палеж на автомобили на същото семейство, отново поръчани от Червенков.

Сред запалените коли е и шкода на Павлина Хараланова - бивш управител на центъра за нетложна помощ, собственост на Райфъла.

Поръчката за Гяуров е била той или да бъде убит, или ранен толкова тежко, за да изпадне в кома, съобщиха на брифинга. Гяуров обаче оживя след нападението.

Освен Атанас Червенков, известен с прякора Райфъла, за палежите на коли са задържани още трима души, които са направили пълни самопризнания, заяви окръжният прокурор Румен Попов.

В актива на групата има 10 палежа на коли, на три от които са попаднали случайно. На Червенков е и поръчка за палеж на автомобила на неговата приятелка, по лични мотиви.

Атанас Червенков - Райфъла, когото пловдивската полиция търсеше три дни, е заловен в жилището на свои роднини.

Когато полицаите се появили, бизнесменът се вживял в ролята на Тарзан и се опитал да избяга, скачайки от терасата. Там обаче го чакал друг екип полицаи, които го обезвредили и му сложили белезниците.

Окръжният прокурор Румен Попов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров благодариха на всички служители, участвали в залавянето на заподозрения и разкриването на поръчаните от него престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

Ами такива са ни "бизнесмените" ... Продукт на мутренския посткомунизъм. Докато всичко свързано с комунизма не изчезне няма да се оправим.

26

Анонимен

преди 9 години

голям майтап..ама то май наистина беше лафа ние ги ловим а съда ги пуска,а те сиромашките с милиончета бягат веднага надалече а след това даже не ги и търсят.

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 16Да пукна ако лъжа пич!Такива кадрови грешки има,че ти е бедна фантазията!Иначе не са лоши момчета,готови са всичко да направят в името на службата,ама акълите им колкото на една кокошка!

fallback