Снимка: архив Булфото

Сняг в Западна България и дъжд в Източна България прогнозират синоптиците за следващите дни. Преваляванията ще започнат още тази нощ.

В западната част на страната те ще бъдат от сняг. Утре привечер дъждът в Тракийската низина ще премине в сняг. В Дунавската равнина ще вали и дъжд, и сняг, а в източните райони валежите ще са само от дъжд. Това прогнозира дежурният синоптик Орлин Лазаров от НИМК при БАН пред „Фокус”.

Вятърът ще е предимно източен и слаб. Само по Черноморието той ще е умерен от североизток. Минималните температури утре сутринта ще са от минус 1° до 4°, максималните само с 1°-2° по-високи.

По Черноморието максималните температури ще са около 5°-6°.

В планините също ще превалява сняг, по билата ще има мъгла. Температурите през денонощието ще са без съществена амплитуда, на 1200 м надморска височина около минус 1°, на 2000 - около минус 5°.

Валежите ще се задържат и през следващите дни, а температурите ще се понижат леко. В сряда ще продължи да превалява слабо - в западните и планинските райони - сняг, а в източните и южните - дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде слаб, в Източна България до умерен.

В четвъртък слаби валежи ще има в южните райони. В петък преваляванията ще спрат, облачността временно ще се разкъса, в отделни райони и ще намалее.

Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили, по-чувствително в Източна България. Температурите там ще се повишат с няколко градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase