Снимка: Архив Reuters
fallback

Пациентка в Смолян почина след отравяне с метилов алкохол, съобщиха от Отделението по анестезиология и интензивно лечение. По предварителна информация става дума за отравяне с домашен алкохол, заяви Николай Димов, директор на смолянската полиция.

Жената е постъпила в Спешна помощ с влошено зрение, почти до слепота, а по-късно изпаднала в кома.

Пациентката бе приета със симптомите на отравяне с метилов алкохол, имаше тежък мозъчен оток и чернодробни увреждания, посочи д-р Ангел Каръшев, завеждащ отделението по анестезиология, цитиран от БТА. Според него в случая има клинични доказателства, че диагнозата е отравяне с метанол.

След шест дни в кома 50-годишната жена починала, а семейството отказало да се извърши аутопсия. Тя така и не дошла в съзнание, за да обясни пред разследващите откъде е взела фалшивия алкохол. Съпругът й обяснил, че обикновено купуват от едно и също място домашна ракия. От полицията изясняват мястото, откъдето жената е взела отровната напитка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 9 години

Бог да я прости!

39

цезар

преди 9 години

Виното се пие за здраве а здравето е необходимо за да се пие ракия.

38

ha ha

преди 9 години

стига лъгахте, колкото и да е лоша домашната ракия си е чист дестилат, а купешката се прави от спирт с високо съдържание на метил заради съмнителният начин на придобиване, ама нали трябва да се закрият казаните и да се копува от тарикатите с пивоварни, така е и с виното, спирт и оцветители.

fallback