Снимка: Черно море
fallback

Въпреки уверенията на правителството, че някои от спрените 38 влака ще бъдат върнати, и във Варна се проведе протест срещу ликвидацията на БДЖ, организиран от транспортния синдикат на КТ"Подкрепа".

Oще по темата
Над 50 души се събраха на митинг днес от 11 часа на първи перон на жп гарата в града. Наслушахме се на обещания и вече не им вярваме, докато не видим всичко черно на бяло, бе мнението на протестиращите. 

От импровизираната трибуна председателят на СРС на КТ "Подкрепа" - Варна, Васил Василев призова за социален диалог с управлящите.  Не бива решенията да се взимат едностранно, трябва да седнем на една маса  с тях и да решим в дългосрочен план бъдещето на железницата, каза той.

Синдикалният лидер призова също за извършване на атестация на всички служители от централната администрация на БДЖ. Те са над 1000 души, нека да се види какво са работили през тези години, обясни той.

Железницата я има, откакто е създадена модерна България. Ще отстояваме правата си докрай, каза Димитър Димитров от транспортния синдикат на "Подкрепа".  Реформите в сектора са тръгнали в погрешна посока и тя трябва да се коригира. Ръководителите са временни, ние, работниците - не. Преди няколко години управляващите бяха ударени от тока, нека сега това да не се окажат влаковете, предупреди още той.

Протестиращите призоваха да се направи стратегия за бъдещето на БДЖ, която да се спазва от всички правителства. Те съобщиха, че в подписката за съхраняване на железницата, част от която върви и във Варна, са се подписали вече над 3000 души. 

В протеста взеха участие и представители на други институции и фирми, като ТЕЦ - Варна, Пристанище - Варна, филиала на НИМХ при БАН и други, които изразиха солидарността си хората от БДЖ. 

Според преварителните намерения се предвижда спирането на 3 влака, които са работнически. Те са по направлението Варна - Русе, Варна - Шумен и Шумен - Варна.

Автор: Ставри Таргов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

тангра

преди 9 години

Не протест е това във Варна, а жалка комедия нароби с овча мисъл в кратуните!Ако искате някой да ви чуе трябва да блокирате:- изходните артерии на града- общината- пристанищетоИ да викате оставка все си е тая! Смешни станахте чада мои!

9

Анонимен

преди 9 години

Платени *** от Позитано са това, познавам някои от тях.

8

Анонимен

преди 9 години

От такъв вид протести файда няма. Видяхте какво стана с протестите срещу ЧЕЗ и др. нищо ми и същия дойде пак на власт. Те в Европа вече ни се смеят на тия протести, резултатът винаги е НУЛЕВ. Ще си останете без работа, но не харчете ако имате нещо заделено докато сте работили и стягайте куфарите, за да успеете да се измъкнете, а не да свършите на оня мост. БГ приключва пари няма. Въобще не гледайте новини, само ви лъжат и живота е един не го просто изживявайте някак си изчезвайте от тези ***

fallback