Снимка: архив Булфото
fallback

Температурите в Северна България тази сутрин паднаха до минус 16 градуса. Толкова показваха термометрите в Добрич. Толкова студено беше и в Драгоман. В Русе, Разград и Шумен градусите тази сутрин бяха минус 15. София се събуди с минус 14 градуса.

Oще по темата
Днес очакванията са отново за студено време. Максималните температури в повечето райони няма да надвишат нулата и ще са между минус 5° и 0, сочи прогнозата на НИМХ. В крайните югозападни райони ще са до 2°.

Максималната температура в планините на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°. От планинската спасителна служба към БЧК съобщиха, че условията за туризъм и ски са добри, лифтовете навсякъде работят.

Според прогнозите на синоптиците предстои затопляне в края на седмицата. Очакванията са в събота и неделя градусите да се качат над 10° и на места да достигнат дори 12-15 градуса.

В началото на следващата седмица обаче отново предстои застудяване. В понеделник температурата ще е около и под нулата. В края на седмицата се очакват и валежи от дъжд и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 7 софиянеца

преди 9 години

ВЪЪЪЙЙЙЙЙ МЪР МАЛЕЕЕ,, БЕЗ ДА ИСКАМЕ ОБИДИХМЕ ЕДИН СОФИЯНЕЦ--- СЕЛАНДУР ОТ ПРОВИНЦИЯТА,,, ИЗВИНЯВАМЕ ТИ СЕ,,

10

до 9

преди 9 години

Те пак са селтици от околностите...ама им се иска да не е така

9

stun

преди 9 години

Добре че беше бай Тошо, че иначе 90% от "софиянци", още щяхте да сте селяни от околностите.

fallback