Снимка: архив Булфото

Отрицателни температурни рекорди бяха измерени днес в Алфатар и Главиница. Термометрите там са отчели минус 19 градуса. Това съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Силистра Йордан Чешмеджиев пред „Фокус“.

Още по темата

С измерените днес градуси падат минусовите рекорди от 15° под нулата от 1987 година в Алфатар и 17.3° под нулата от 1990 година в Главиница.

Ниската температура не е създала проблеми, съобщи кметът на Главиница Хюсеин Хамди. Учениците са били извозени навреме до училищата, пътищата са почистени и опесъчени.

Според прогнозата за времето на НИМХ минималните температури утре ще са между  минус 11 и минус 6 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. За София минималната температура ще бъде минус 8, а максималната - около 2 градуса.

В събота над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превали дъжд, в планините - сняг. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат  между 6 и 11 градуса, а минималните - между минус 5 и 0 градуса. Според прогнозата на БАН в неделя градусите ще стигнат до 16°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase