Архив: Булфото
fallback

300 метра мантинели от път I-3 на територията на Софийска област са откраднати през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

От Областната дирекция на МВР в София съобщиха, че сигналът за кражбата на мантинели е подаден в полицията в Правец.

По данни на АПИ мантинелите са на стойност 12 хиляди лева и са част от стоманена предпазна ограда от отклонението за село Калугерово до с. Осиковска Лъкавица.

АПИ разполага с ограничени финанси и премахването на мантинели и пътни знаци застрашава безопасността на движението, пише в съобщението.

От полицията уточняват, че въпросните 300 м са откраднати по различно време. Днес е съобщено за липсващи около 124 м предпазни огради от главен път I-3, а деянието е извършено през периода 3 – 5 януари.

Сигнал за извършена кражба от същия участък на близо 140 м мантинели е подаден в началото на декември. По данни на полицията оградите липсват поне от една година.

Полицията съобщава, че е предприела действия за проверки на пунктовете за вторични суровини, координация със съседните районни управления, беседи с криминалния контингент, разговори с кметските наместници и др.

От пътната агенция припомнят, че в началото на октомври 2014 година бяха откраднати близо 900 метра стоманени предпазни огради за около 50 хил. лв. от участъците на пътя от село Горно Камарци - проход "Витиня" - село Потоп.

МВР уточнява, че по сигнала в полицията в Елин Пелин е образувано досъдебно производство, като деянието е извършено през продължителен период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Няма лошо. Нека да крадат железа. Щом се изкупуват метали, ще има и кражби. Оръфляците откраднали мантинелите не са виновни. Вина имат тези, които са създали лобистките закони. Дори до всяко желязо да се постави полицай, пак ще се краде, щом има къде да се предава.

7

ROM PZ.

преди 9 години

kakvo pravi policiata po sly4a ; takovo mashtabno zlodeanie moze da e delo samo na organizirana gypa gladni balgar4eta .

6

Наблюдател

преди 9 години

Ако сериозно ги търси МВР ще ги намери лесно в пунктовете за изкупуване за скрап. Ако пък сериозно иска да пресече тоя вид кражби, пункта в който се открият се затваря, собственика на съд по бързата процедура и глоба стойността Х 10. Отнася се за жици, релси и всичко от този род. Проблема обаче, е че не искат! То си е чист тероризъм в цивилизованите държави иначе.

fallback