Откриването на ски сезона в Банско. Снимка, архив: Булфото

Около 30 см е новата снежна покривка в курорта Банско, за Нова година се очаква да заработят стопроцентово всички писти и съоръжения. Това съобщи Иван Обрейков - маркетинг-мениджър на скицентъра "Банско".

Той обясни, че вчера е паднал 10 см нов сняг, днес към естествената снежна покривка се добавиха още 20 см, при минусовите температури работят и оръдията за изкуствен сняг, което прави условията за ски отлични в скизоната на курорта Банско.

Снежната покривка на различните места е между 50 и 80 см.

В момента са обработени и отворени почти всички писти с изключение на "Тодорка", "Балканиада", "Чалин валог", както и ски пътят, който свързва "Бъндеришка поляна" и Банско.

Очаква се утре и за Нова година да бъдат пуснати и те, както и да започнат да работят стопроцентово и всички съоръжения, които ги обслужват, каза Обрейков, цитиран от БТА.

Днес в курорта е слънчево, но мразовито.

Температурите в района под връх Тодорка и на Платото са около минус 10 градуса, около минус 5 - на "Бъндеришка поляна" и "Шилигарника", а в Банско - около минус 3 градуса. Духа и вятър, който вчера е бил доста силен и е станал причина да бъдат спрени временно съоръжения в най-горната част на скизоната.

Много скиори и сноубордисти се спускат в момента по пистите, съобщи още Обрейков. Сред гостите на курорта преобладават българите, англичаните, гърците, македонците, срещат се също израелци и туристи от други държави, уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase