Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА
fallback

Военният министър Николай Ненчев заяви, че инцидентът в Мъглиж няма връзка с Министерството на отбраната и го определи като много неприятен.

Министърът посочи, че става дума за частна фирма. Един човек загина, а четирима бяха ранени при взрива в производствена база за пиротехнически изделия на фирма. Цехът се е помещавал в района на завода на "Арсенал".

Ненчев съобщи, че на място е изпратен медицински екип от Военната болница в Пловдив, предаде "Фокус".

Oще по темата
Министърът посети Калофер, където увери, че ще бъде направено възможното за анулиране на обществена поръчка за ушиване на униформи, заради която служители на „Интендантско обслужване“ обявиха готовност да блокират пътя София – Бургас.

Работиците настояват поръчката, която е на стойност близо 4 млн. лв., да бъде изпълнена от служителите на дружеството, без да се възлага на търг.

Ненчев обяви, че обществената поръчка е направена преди сегашното управление. Министърът съобщи и че се обсъжда възможността за нова поръчка за облекло през следващата година. Той каза още, че работниците от "Интендантско обслужване" - Калофер имат категоричната му подкрепа

Военният министър обяви, че има информация за "извършени безобразия в търговските фирми на МО", едно от които е печеленето на търгове от частни фирми, които след това възлагат поръчката на военната фирма като подизпълнител.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

как да няма връзка с МО бе тъ*пунгер?!! да не би да се произвеждат близалки в тоя завод????????????????

1

кк

преди 9 години

"Военният министър обяви, че има информация за "извършени безобразия в търговските фирми на МО"Всеки в България - от най-ниско до най-високо ниво говори за кражби, далавери, безобразия, които не престават вече 25 г.Вижте, след като всички - от Президент до обикновен каруцар, са убедени, че гръбнака на Държавата е изграден върху злоупотреби, дайте да я унищожим тази държава и да си я изградим отново.

fallback