Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото, архив
fallback

Един човек е загинал при взрива в Мъглиж, съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Инцидентът е станал в производствена база за пиротехнически изделия на фирма в района на града и завода на "Арсенал".

По последна информация на здравното министерство ранени са четирима души.

Oще по темата

Сигналът за случилото се е подаден в 11.27 часа и по първоначална информация става въпрос за технологичен взрив.

"Хората са евакуирани, районът е отцепен. Осигурява се вече извозването на лицата, които са работили в завода, с тях ще работят психолози. Там, където е необходимо, мястото се запазва с цел първоначално осигуряване на всички мерки за безопасност и чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия“, посочи Светлозар Лазаров, който пътува към района на взрива.

От министерството на здравеопазването посочиха, че в болницата в Стара Загора са транспортирани две жени - на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото. Двете са обработени и ще бъдат транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”.  Спешен екип от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ и на мъж на около 40 г. с наранявания на мястото на взрива. Той вече е транспортиран в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение.

Както Dnes.bg съобщи, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Николай Николов и Тодор Гребенаров - директор на ГДОП, пътуват към мястото на взрива в град Мъглиж.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух също пътува към мястото на взрива край град Мъглиж.

Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, съобщиха от МОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Лили

преди 9 години

Див и варварски капитализъм, експлоататори. Комунистите са били много прави .

17

Анонимен

преди 9 години

всичко е било изрядно..ама че има фиктивна проверка за замазване на очите,,при предния зрив като загина толкова хора кой ев затвора.

16

Анонимен

преди 9 години

ПРОВЕРЕ АРСЕНАЛ,ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС,МИЗЕРИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ,ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ХОРАТА,НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАЩИТИ,СИНДИКАТИТЕ И ТЕ СА КУПЕНИ,РОБСКИ ТРУД,ОТ СИГУРНИ ХОРА ГО ЗНАЯ

fallback