Джамията "Абу Бекир". Снимка: Dnes.bg
fallback

Има арестувани по време на мащабната акция в Пазарджик по непотвърдена информация.

В ромския квартал "Изток" на града се провежда мащабна антитерористична операция на МВР, ДАНС и прокуратурата. Кварталът е блокиран от полиция от ранни зори, а коли на жандармерията са отцепили района.

Oще по темата
Около 300 полицаи и жандармеристи са обсадили ромската махала, блокирана е и джамията. Правят се обиски и на частни адреси.

Полиция има и в къщата на ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден по делото за разпространение на радикален ислям и получи 4-годишна ефективна присъда.

От неговия дом и от този на негови близки са иззети компютри, книги и проповядващи материали, които са насочени срещу демократичните принципи.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов заяви пред Dnes.bg, че се провежда специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура, но на този етап отказа подробности.

Пред блокираната джамия „Абу Бекир” са се събрали около 100 души. Те твърдят, че не знаят за какво е полицейската операция.

Пред мюсюлманския храм има четири автомобила на полицията и кола на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Замисли се още

преди 9 години

До БГ Мюсюлманин Направо се почувствай сунит от вилаета на мохамеданският шериат. Писна ми от просташките и примитивните ви номера. Не може да завърши осми клас, отрича се от религията на дедите си възприема арабската версия. Направо арабин се пиши или плати да те запишат, че сте неграмотни масата.

36

БГ Мюсюлманин

преди 9 години

Аз съм българин, българин мюсюлманин (за някои от вас - ***) и винаги съм обичал българското, настръхвам като чуя химна и за мен Левски е национален герой, НО аз имам право на избор и моят избор е Исляма, и отношението, което повечето от вас имат към религията на над 300 000 българи ще ни накара бавно, малко по малко или наистина да се почустваме като "помаци" или по-лошото - турци. Замислете се, моля!

35

Анонимен

преди 9 години

vseki den novi zatvori i takiva kato boiko i romi vutre do dupka ...

fallback