Снимка: архив, БулФото
fallback

Средната сметка за електроенергия за клиентите на ЧЕЗ за октомври е 34 лева, а средното потребление - 196 квтч, съобщиха от компанията.

Данните показват, че повече от половината (54%) от битовите потребители в Западна България ще платят фактури в размер до 30 лева.

С понижаването на температурите и настъпването на отоплителния сезон потреблението на електроенергия традиционно се повишава.

За сравнение през септември средната месечна консумация е била 178 квтч, а в дните с рязко застудяване (25 и 26 октомври) товарите по мрежата на ЧЕЗ са се увеличили средно с 24% в сравнение с предходните дни.

„За съжаление процентът на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Напомняме на нашите клиенти, че в големите населени места мрежата не е проектирана да издържа отопление на ток и съответно повишените товари могат да доведат до претоварване и сривове в захранването“, каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 9 години

Е да за миналия месц сметкаат за ток, ми беше 50 лв, но за това пък Газта ми беше 150 лв.Аз пък се чудя ти в Маями как изразходжаш толкова ток?!? Ще вметна и аз нещо от щатите... Сестра ми живее в Чикаго и плаща 700 $ на месец (като това включва и консумативи + озеленяване) Незнам как става, но при -30 ходят по къси ракави...Само да вметна, че са на нещо като локално парно.

59

Анонимен

преди 9 години

На мен сметката в Хамбург, Германия редовно ми е межди 200 и 250 евра, но не съм седнал да плача по форумите. Просто бачкам, изкарвам пари и си я плащам. Безплатен обяд няма.

58

Az sum

преди 9 години

Живея в Miami Florida USA. Днес си получих сметката за ток и реших да сравня цената на ток тук и в България, ето резултата.В USA Използвани-1745kWhТотална сметка - $200.37За 1kWh - 11.48 центаTaзи сметка прeдстaвлявa 1/41 чистo oт дoхoдa ми нa Инжeнeр В България Използвани - 196kWhТотална сметка - 34ЛеваЗа 1kWh - 17.34 стотинкиФактически цената на тока е идентична в двете страни . Това са фактите , как обаче успявате да използвате толкова малко електричество , това е въпрос към всички.

fallback