Снимка: архив Reuters
fallback

В Регионалната здравна инспекция в Пазарджик са получени защитни облекла, предназначени за медицинския персонал при  евентуален случай на пациент, заразен с ебола. Това съобщи директорът на инспекцията д-р Фани Петрова, цитирана от БТА.

Oще по темата
Част от костюмите ще бъдат предоставени на инфекциозно отделение към Многопрофилната болница в Пазарджик и на Центъра за спешна помощ

Вероятността в България да пламне епидемия от ебола е "нулева". Това пък обясни доц. д-р Димитър Вучев от Клиниката по инфекциозни болести при Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Той призова да не се всява излишна паника сред населението. Според доцента грипната епидемия има много по-голям потенциал да се  превърне в пандемия, отколкото заболяването ебола.

Доц. Вучев препоръча на хора, на които предстои пътуване до Централна Африка и конкретно до Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, да го отложат.

Снабдяването със специализирани облекла срещу ебола беше една от мерките, които здравният министър Петър Москов обяви, за да не се стигне до разпространение на болестта в случай на зараза.

До новите мерки се стигна, след като вчера се появи пациент, върнал се от Сиера Леоне, който прояви признаци на ебола. След извършените изследвания обаче се оказа, че той не е заразен с опасния вирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

АНОНИМНА

преди 9 години

БРАВО НА Д-Р ФАНИ ПЕТРОВА.НАИСТИНА Е ДОБЪР РЪКОВОДИТЕЛ И УСПЯВА ДА БЪДЕ ВИНАГИ В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ. УСПЕХ БЪДЕЩА БАБО.

5

Анонимен

преди 9 години

nai xybavia grat v bg, e pazardzik.

4

инфлунца спасова

преди 9 години

току що ми се обадиха по телефона.мъжът ви е болен трябва веднага да пратите пари за лекарства

fallback