Снимка: Dnes.bg

Усилени ремонтни дейности кипят в хотела на Ванко 1. В него ще се премести администрацията на район „Източен” и ще се ситуира новият Център за градска мобилност.

Майстори къртят, разчистват и прекрояват помещенията в бившия хотел на рапъра, видя кореспондентът на Dnes.bg в града.

Още по темата
Идеята е етажите в сградата да бъдат населени с различни служби, а кафето и басейнът да бъдат отдадени под наем на частна фирма. Те се намират на последния етаж, а до тях ще се стига благодарение на панорамния асансьор. Басейнът обаче вероятно ще трябва да бъде реконструиран, тъй като на дъното все още стои името на Ванко 1. Със сигурност обаче общинарите го запазват. Така Пловдив става първата община с басейн в сградата.

В момента тече пълна реконструкция на сградата, бутат се стени. Ще бъдат създадени максимален брой паркоместа, ще има специални условия за гражданите с увреждания, като за целта ще са изградени и специални рампи.

До броени дни трябва да рухне и кичозната статуя на Христос, която е поставена на върха на хотела и имитира тази в Рио де Жанейро.

Планът на Общината е до следващото лято чиновниците да работят в реконструираната сграда.

„Стойността на ремонта е 1 милион и 400 хиляди лева, а дейностите ще приключат до края на януари месец”, съобщи Георги Величков от фирмата изпълнител на обекта.

Припомняме, че сградата беше отнета от рапъра в полза на държавата с цел тя да бъде отдавана под наем за сумата от 2,7 милиона лева, но в крайна сметка тя остана за община Пловдив, която реши да настани част от чиновниците си в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase