Снимка: БТА
fallback

Движението на превозни средства по автомагистрала „Хемус” в участъка от София до Ботевград е временно преустановено. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Причината за крайната мярка са силните снегонавявания в района. Движението на тежкотоварни превозни средства е забранено както по „Хемус”, така и по „Тракия” в района на област София, съобщиха още от Агенцията.

Oще по темата
25 окт 2014 07:48
22

Автомагистрала „Тракия” също бе затворена за движение тази сутрин, за да бъде почистена от снега, а около обяд бе отворена отново.

Затворени за движение са и няколко прохода - "Шипка", "Златишки", "Троянски" и "Върбишки". "Предела" е затворен за движение на МПС над 12 т., в проходите"Твърдишки" и "Вратник" не могат да се движат камиони над  10 т, в  „Айтоски” – за над 20 т., а в "Дюлински" – изцяло за товарни превозни средства.

В проходите "Петрохан", "Превала", "Рожен" и "Пампорово" всички автомобили и камиони трябва да се движат задължително с вериги, а
товарните превозни средства трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Проходите "Печинско", "Котленски", "Обзорски", "Ришки" са отворени за всички МПС, а Проходът на Републиката е отворен само за леки автомобили, съобщиха още от АПИ.

Тежка остава ситуацията в Бургаско, където е обявено бедствено положение. Кметът на града Димитър Николов обяви пред „Фокус”,  че преливат три язовира един в с. Маринка и два в с. Извор. Заради силните валежи са затворени основни пътища. Един от тях е Бургас-Созопол, на който през лятото силна приливна вълна уби две жени.

От пресцентъра на полицията в Бургас съобщиха, че са затворени следните пътища в областта: пътя Приморско – Созопол и в двете посоки; пътя Приморско – с. Ясна поляна; община Средец : пътя от с. Драчево до Аврамов мост; община Бургас : пътя Бургас – Созопол и в двете посоки; пътя от разклона за с. Извор до самото село / намира се по пътя Бургас – Малко Търново/; пътя от пътен възел „Юг” към ж.к. „Меден Рудник” поради излизане на водите на езерото „Вая”; Движение по пътя от Бургас за Средец се отбива през кв. „Горно Езерово” и с. Черни връх / важи и за обратния трафик/.

На територията на Поморие – град главните улици са залети, но се работи по отводняването.

Междувременно и кметът на Габрово Таня Христова обяви бедствено положение на  територията на общината.  Въведен е в изпълнение общинският план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с  неговото изпълнение, съобщиха от общинския съвет.

Обилният снеговалеж в района продължава. Без ток заради аварии вече са над 50 села и пет градски квартала. Автобусите  към Севлиево и към Велико Търново не вървят. Силно затруднено е движението на автомобилите по общинската  пътна мрежа - както по градските направления, така и по пътищата към селата.

 Общината организира транспортирането на 45 души, между които и 20 ученици. Те са останали на гара Съботковци следпрекъсването на движението на влаковете по това направление  заради паднали на железопътната линия дървета и клони. Снежната покривка в планината е около 50 сантиметра, вятърът навява преспи, а видимостта е силно ограничена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ставри

преди 9 години

До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Нещо си се малко пообъркал(ама мъъъъничко)В Габрово снега е към 50 сантима,и още не е спрял да вали.

12

Анонимен

преди 9 години

Първо, проблеми със снега ВИНАГИ е имало. Второ, навремето имаше 10 пъти по-малко коли.

11

Раннобуден

преди 9 години

Нали искахте Гроб и подлогата им Близнашки?!?!?!?!? Сега тихо и им се наслаждавайте на алчната некадъност!!!!И онази полу жена Плевнята,където го изрови Близнашки!!!!!

fallback