Снимка: Булфото
fallback

Петметрови снежни преспи затрупаха автомобили с пътници на Беклемето. В снежната схватка попаднаха 23-ма души. Всички те са били спасени с тежка техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада и коли на Пожарната.

Oще по темата
Това разказа пред БТА областният управител на Пловдив област Розалин Петков, който лично е участвал в спасителната операция.

Всички бедстващи на Беклемето са спасени и прибрани на топло в Сопот, но колите им остават в снега, каза Петков. Чрез кметовете на Сопот Веселин Личев и на Карлово Емил Кабаиванов спасените ще бъдат настанени в мотел край Сопот, има готовност при недостиг на място една част от тях да бъдат настанени и в помещения на бригадата. За всички има осигурена и топла храна.

Спасените от стихията са тръгнали от Северна България преди да бъде затворен проходът. На върха обаче ги застига силна боря и виелица, разказа Розалин Петков. Много бързо пътят и колите са били затрупани със снежни преспи високи около пет метра, пътят е бил отцепен и от много нападали дървета, които спасителите е трябвало да разчистят, за да стигнат до бедстващите.

По-рано днес от снежната схватка на Беклемето бяха спасени 4 автобуса и десетки леки автомобили, съобщи още БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

orakul

преди 9 години

zimata o6te ne e zapo4nala i vsi4ki slojiha pampersi tova e na4alo 6te ima metri snqg stud zemetreseniq

12

ИВАН

преди 9 години

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗНАЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ПРОХОД СЕ ЗАТВАРЯ ОТ ОКТОМВРИ ДО МАРТ ! КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТЕЗИ ПЪТНИЦИ И ЗАЩО ПРОХОДА НЕ Е ЗАТВОРЕН ! ДА ОТГОВОРЯТ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ ,ФИРМАДЖИИ И ЛИЧНО БЛИЗНАШКИ / ГЕРБ /! КАТО СТИГНАЛИ НА ВЪРХА ,ТОГАВА ГИ НАСТИГНАЛА БУРЯТА- ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕСЕТ ДНИ ЗНАЕ ЗА ПРИБЛИЖАВАЩАТА БУРЯ !

11

ha ha

преди 9 години

Салахадин, явно говорим за различно време, при мене беше явно първото и ония дивак старшината Димитров който беше в работилницата го изпъна през къра 120,км./ч. Но както и да е. Айде наздраве по случая.

fallback