Снимка: архив, БТА
fallback

Шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи, предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на почистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, напомня агенцията.

Повече от 50 машини работят за почистването на пътната мрежа в областите Перник, София, Ловеч и Плевен, в които има интензивен снеговалеж.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища, напомнят от пресцентъра.

С цел почистване на снега временно се ограничава движението на товарни МПС в Троянски проход, в прохода "Петрохан" и в участъка Мало Бучино-Драгичево на автомагистрала "Люлин".

Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета в проходите Превала, Рожен, Пампорово и по пътя Пещера-Батак-Доспат.

Временно е ограничено движението по път тт-62 Дупница-Клисура в Клисурско дефиле, местност "Дървена". Мярката се налага с цел почистване от паднали дървета и сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

край

преди 9 години

Смяната на зимни и летни гуми я въведоха с годините търговците на гуми в България и гумаджииниците защото ТОВА ИМ Е ИЗГОДНО. Потребителите обаче да вземат да четат повечко. 99 % от колите не са болиди от формула и вие не сте състезатели дори и тези които си мислят че са - пак не са. В днешния ден много хора които имат измини и летни гуми ще са с летните. Ако бяха с всесезонни днешния ден за тях щеше да е без риск.

16

Сократис

преди 9 години

Гумите са всесезонни и специални-високопроходими,понятия летни и зимни са заблуждаващи и младото поколение се зарибява и мисли,че като сложи "зимни" гуми и може да кара в дъжд и сняг както при сухо време...това е заблуда и като нямате опита на нас-старите,поне не спорете защото ставате смешни.Карайте си "зимните" гуми а утре като измислят "дневни" и "нощни" гуми си ги сменяйте сутрин и вечер :)) Толкова сте елемементарни и така лесно се подвеждате по реклами,че не мислите с главите си :)

15

край

преди 9 години

лакардията че няма "всесезонна гума" явно не я знаят повечето големи производители за това ги правят. Малко са по-скъпи, но са оптимални за коли под 200 к.с. и ако не живеете в Смолян Говедарци или Чепеларе. Естетсвено това черните хора от гумаджииницата няма да ви го кажат защото ги прави излишни.

fallback