Архив: Булфото
fallback

Таксата за принудително репатриране на автомобили с "паяк" във Варна се увеличава на 50 лева. Това решиха на днешното си заседание съветниците от Постоянната комисия "Финанси и бюджет“ към Общинския съвет.

Досега варненци дължаха 30 лева, ако колата им бе вдигната от „паяк“, заради неправилно паркиране. След направени нови калкулации обаче се оказва, че сумата трябва да скочи с 20 лева, съобщи информационна агеция "Черно море".

Ако ви вдигнат возилото в „Аспарухово“, ще дължите на „паяка“ 45 лева. Когато ви вземат колата от „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Галата“, ще дължите 50 лева. Ако автомобилът ви е взет от „Владиславово“, „Виница“ или квартал „Бриз“, ще ви вземат 55 лева.

Спор в комисията предизвика предложението за репартриране на излезли от употреба превозни средства. Общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ поиска дължимата цена да бъде между 22 и 27 лева. Защо сумите за репатриране на стари автомобили са по-ниски от тези за неправилно паркираните, попита съветничката Таня Парушева.

Гоним социален ефект, тъй като хората, които не са успели да се отърват от старите си коли, сигурно нямат финансовата възможност за това, отговори й шефът на общинско предприятие „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Някои от съветниците пожелаха да се въведе система като в София – вместо „паяк“ да вдига неправилно вдигната кола, глоби да се налагат на място.

Автор: Деян Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

shafior

преди 9 години

Че в София е повече и после имаш и по 20 лв на час престой на техният паркинг и си *ва мамата !

1

Бургас

преди 9 години

В Бургас е повече май, само дето вдигат твърде избирателно и заообикалят явни нарушители, които са спрели на тротоара изцяло и никой не може да мине. Да не говорим за счупените антипаркингови блокчета, за да паркират по тротоарите. Никой никого не глобява тук. Е*ахти общината и нейната фирма за репатриране. Само нафта хабят в обикаляне.

fallback