Първата копка на новия спортен комплекс "Арена Бургас". Снимка БТА
fallback

Новият спортен комплекс "Арена Бургас" ще бъде със 7000 места капацитет, закрита атлетическа писта, условия и техническо оборудване за организиране на местни, национални и международни състезания в различните видове спорт, подвижни трибуни, тренировъчен блок, конферентни зали и други. Това каза на пресконференция кметът на Бургас Димитър Николов.

Днес кметът и бившият световен шампион по овчарски скок и член на МОК Сергей Бубка направиха първа копка на обекта.

"Спортът променя живота на всеки един град в положителен смисъл и тази зала ще даде възможност да се развива спортът особено за младото поколение, което има голяма нужда от това“, каза при откриването Сергей Бубка.

Кметът на Бургас връчи на Бубка и заявление за домакинството на Европейско първенство по лека атлетика в зала през 2019 година.

Уверен съм, че той ще помогне да възпитате здраво общество в хубавия ви град и да създадете нови шампиони, които да прославят България". Това написа Сергей Бубка в книгата за специални гости на Бургас.

Кметът Николов му връчи почетна статуетка на закрилника на града Свети Николай Чудотворец. Почетен знак получи и президентът на българската лека атлетика Добромир Карамаринов.

Проектът "Арена Бургас" бе предложен от кмета Димитър Николов. Мултифункционалната зала ще бъде изградена на мястото на бившите казарми в комплекса "Изгрев". Имотът бе прехвърлен от Министерството на отбраната на Община Бургас. В момента са осигурени пет милиона лева от общо необходимите за проектиране и изграждане над 30 милиона лева, обясни кметът, цитиран от БТА. Избран е и изпълнител на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Петър Ангелов

преди 9 години

Залата няма да е за футбол.

2

констатация

преди 9 години

От другата страна на булеварда е спртна зала Младост, незнам дали разполага със 7000 места, но определено е в процес на разпад.

1

Валентин

преди 9 години

Кмете откривайте работни места (постоянни) а не спортни комплекси. От тях полза няма в държавата спорта (футбола) е посмешище и няма хляб в него.

fallback