Снимка: архив Булфото
fallback

За 5-годишното дете, чиито родители са сред загиналите след експлозията във фабриката в Горни Лом, ще се грижи 21-годишният му брат.

Баткото се е грижил за братчето си, когато родителите им са били в чужбина. 21-годишното момче работи в дърводобивен цех и има доходи.

„На 5-годишното дете ще бъдат отпуснати средства по всички линии, които законовата уредба позволява“, добави Венци Пасков, директор на регионална дирекция “Социално подпомагане”-Видин, пред Агенция „Фокус“.  По думите му проблем има и с бабата на двамата, тъй като тя е възрастна и трудно подвижна. „Мисли се и в посока да се намери личен асистент, за да може баткото да се грижи за малкия си брат”, добави той.

Пасков заяви още, че социални работници са посетили семействата на всички пострадали веднага след трагедията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Баба Ния

преди 9 години

Кмета на селото,Общинските служби да отидат при близките на всеки един загинал,да видят къде и как живеят, и да им изготвят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО чрез юриста на Общината гражданските искове,защото роднините още не са се опомнили от трагедията а и незнаят какво да . предприемат.ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ ДА СИ ПОТЪРСЯТ ПРАВАТА!

11

Анонимен

преди 9 години

До Сова ХарисПървите резултати от разследването на причините за инцидента в Горни Лом ще са готови до края на октомври.единствените служители на завод "Миджур", които могат да носят някаква отговорност, са изпълнителният директор Емил Митков и шефът на предприятието Валери Цонкин, които са в списъка на жертвите. от standartnews

10

Анонимен

преди 9 години

А КОЛКО ЩЕ ПЛАТИ СОБСТВЕНИКА НА ЗАВОДА.

fallback