Заупокойна служба във Видин. Снимка: БТА
fallback

Не може да бъдат издадени смъртни актове на загиналите при взрива в Горни Лом на този етап, заяви кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

Засега не се коментира въпросът за организиране на погребения.

„Това, което говорихме със следствените органи и с наблюдаващия прокурор, е, че трябва да бъдат намерени останки. Това, което каза ген. Николов - че хората буквално са се изпарили, ако наистина е така, минимум 5 години ще продължи съдебната процедура, докато бъдат издадени съдебни решения, че хората са починали и се издадат смъртни актове”, обясни Костин пред "Фокус".

Трима мъже над 50 години от Чипровци са сред загиналите при взрива в Горни Лом, съобщи кметът на Община Чипровци Анатоли Първанов.

„Нашите хора бяха започнали отскоро работа в Горни Лом. Двама от мъжете работят там може би от 1 месец, а третият – от около половин година. Всички те са семейни, имат големи деца”, разказа Първанов.

Oще по темата
По думите му много хора от Чипровци са работили във фабриката през годините, независимо от голямото текучество. Един от бившите директори на завода също е от града.

В него са работили още двама работници от Чипровци, но те не са били на смяна.

По думите му близките са поискали погребенията на загиналите да са в събота, но все още властите не са съобщили нищо в тази връзка.

Трима мъже от Монтана, които е трябвало да бъдат на смяна в завод "Миджур" в село Горни Лом във фаталната сряда на 1 октомври, не са отишли и по чудо са се спасили, предаде БТА.

Милен М., известен в Монтана като председател на фенклуба на местния футболен отбор "Монтана", е подал заявление за напускане ден преди трагедията, при която загинаха 15 души.

Той е трябвало да бъде на работа точно в следобедната смяна от 13.30 часа на 1 октомври, но заради активизирала се алергия към едно от произвежданите в завода взривни вещества е решил да напусне "Миджур" и да търси друга работа.

Вторият спасен от Монтана е младеж на 24 години, който работел в завода от 3 месеца. Той не отишъл на работа понеже се разболял от грип същия ден.

Третият спасен е мъж на 42 години от областния град, който бил на смяна, но десет минути преди 17 часа излязъл от завода и слязъл с колата си до селото, за да си купи ядене.

Той чул взрива, когато бил пред един от магазините в Горни Лом и по чудо избeгнал трагичната развръзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

kr

преди 9 години

aide, v dupkata na trezora na bg darjavata potavat pak zdravnite, pensionnite osig. na 15 bulgar "jiteli"?!

11

аз

преди 9 години

Щом няма останки не могат да се издадат смъртни актове. Какви погребения без тела. Без смъртни актове и погребения има ли загинали като ги няма ? Щом ги няма какъв е проблема ? А за това , което е станало ,сигурно те са виновни. Както след всеки подобен случай според властите. У нас обикновено се обвиняват загиналите за случилото се. Живите са невинни ! И всички загинали са се самоубили. Това е БГ. Това са законите, разсъжденията, морала, уважението към човека !!!!

10

Анонимен

преди 9 години

Колко илюзорно е хубавото и лошото,а?Вчера: "Ужас, разболях се от грип, по-зле не може да бъде"Днес: "Слава богу, че се разбокях от грип, жив съм, жив съъъм..."

fallback