Снимка: архив Булфото
fallback

Фрапиращи нарушения е открила Инспекцията по труда във взривената фабрика „Миджур” в Горни Лом. Това информира социалният министър Йордан Христосков пред bTV. Той съобщи, че инспекторите са направили проверка във фабриката на 6 август.

Oще по темата
Тогава са установени 13 нарушения – старо работно оборудване за утилизация, липса на втори изход от цеха, липсват и инструкции за безопасност.

Христосков обясни, че изходът от фаталния цех е бил затруднен заради струпани отпадъци от утилизацията.
„Не може да се твърди категорично, че някое от тези нарушения е причина за инцидента, но съвместната проверка с КОС показва, че със сигурност те са спомогнали за трагедията”, обясни още социалният министър.

Той беше категоричен, че заводът повече не може да работи при такива условия на труд и трябва да бъде затворен окончателно. „Оттам нататък работа на социалното министерство е да потърси временна заетост за хората в този район”, каза още социалният министър.

Както Dnes.bg писа, 12 работници и 3-има души от ръководството са били във фаталния цех по време на взрива. Институциите обаче все още не се ангажират с официални данни за жертвите. Категорични са обаче, че в района на експлозията няма признаци на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

уе

преди 9 години

а сега по обратен ред- кой държавен служител при установени нередности не е затворил завода!? коя държавна служба си е затворила очите и т.н и накрая затвор от 5-10 години.

15

Ivanov

преди 9 години

До избирател-безпартиенНе ти ли минава на ум , че може да не искаме никой ... НИКОЙ от изброените ???

14

Анонимен

преди 9 години

МУТРАТА :"Забранявам ви да говорите нещо за Първанов !"

fallback