Снимка: Булфото
fallback

Няма оцелели при взрива на цеха в Горни Лом. Това заяви Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Oще по темата
„Въпреки че ще продължим да наблюдаваме и да обхождаме периметъра с надеждата да намерим оцелели, смятам, че 13 мъже и две жени са загинали. Съобщихме това и на близките“, допълни той. 

Сред загиналите са и трима души от ръководството. Две от жертвите са съпруг и съпруга, които имат 5-годишно дете.

„Взривът е бил изключително силен. Две от сградите ги няма. Образувал се е кратер. Гората е сериозно засегната, както и околните сгради. Отломки от 150-200 килограма са летели навсякъде”, каза Николов.

По думите му първият взрив е бил в 16.58 минути вчера, а сигналът за него е постъпил малко след 17 часа. Последният взрив пък е бил в 21.41 часа.

В завода е имало противопехотни мини, докарани от Гърция. Николай Николов отрече слуховете от вчера, че на обекта е имало седем тира. "Видях само три автомобила, които са унищожени почти напълно", добави комисар Николов.

Социалнияр министър Йордан Христосков заяви, че е издаден акт от инспекцията на труда, но едва ли заводът ще заработи отново.

„При тези условия не бива да работи“, заяви той. „Все още не е моментът да се говори за социални права, но службите на министерството ще се погрижи за близките“, гарантира още той.

Министър Мирослав Ненков заяви, че близките на загиналите са шокирани, и подчерта, че екипи от психолози са ги били подготвили за новината. По думите му термокамерите са показали още през нощта, че няма оцелели. „Ужас е било горе. Всичко се е случило изключително бързо, надяваме се, че те не са усетили какво се случва“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

иванчо

преди 9 години

Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!

69

Ужас

преди 9 години

Срам и позор за държава, където човешкият живот не струва нищо...Собствениците на този завод трябва да бъдат публично линчувани, защото това е предумишлено убийство, знаели са много добре на какъв риск подлагат хората!!! ***

68

Спокойно

преди 9 години

Сега замитат за да не могат после хорицата да съдят собственника и да му нарушават почивката ....

fallback