Снимка: БТА
fallback

Взрив е избухнал във фабрика за обезвреждане на боеприпаси и производство на взривни вещества в Горни Лом, област Видин.

Сигналът за инцидента е получен на спешния телефон 112 в 17.05 часа, съобщават от МВР.

Към мястото на инцидента са се насочили екипи на полицията, пожарната, уведомена е Инспекцията по труда.

За инцидента потвърди за БТА и кметът на община Чупрене Ваньо Костин. По думите му взривът е бил силен, пострадали са две жени, които са били на входа на завода.

Те са получили наранявания и счупвания и са били откарани в болницата в Монтана. Няма опасност за живота им.

Костин уточни, че все още не е ясно дали в халетата на взривната фабрика е имало хора на работа.

От МВР посочват, че заводът, който е частна собственост, произвежда взривни вещества за граждански цели и утилизира боеприпаси.

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен.

Село Горни Лом се намира на 2-3 километра от завода. 780 са жителите на населеното място, 150 от тях работят в предприятието за взривни материали "Миджур".

Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването.

По разпореждане на главния прокурор на Република България на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

Президентът Росен Плевнелиев следи внимателно ситуацията след взрива в завода за утилизация на боеприпаси край село Горни Лом, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът поддържа постоянен контакт с министрите на вътрешните работи и на отбраната и с местната власт.

Росен Плевнелиев изразява надежда за бързото възстановяване на пострадалите, както и за овладяването на ситуацията на мястото на злополуката в кратки срокове. Държавният глава настоява за изясняване на причините за взрива и недопускането на нови инциденти от подобен характер. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

иванчо

преди 9 години

Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!

21

bojidar.katerinov

преди 9 години

ИЗВОДА ,ЧЕ ПРИЧИНА НА ВЗРИВА Е ЧОВЕШКА ГРЕШКА НЕ ИЗЧЕРПВА ВЪПРОСА.ЗАЩО Е НАПРАВЕНА ГРЕШКАТА ,НЕ Е ПРЕГОЛЕМИТЕ НОРМИ НА РАБОТАКАКВИ СА ТИЯ ЗАПЛАТИ--250--300 ЛЕВА ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВИСОКИТЕ НОРМИ.ЛИПСА НА НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ,ЗА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ НЯМА РАБОТНО ОБЛИКЛО И ДР.ТЕЗИ ПРОИЗВОДТВА ДА СЕ ИЗЕМАТ ОБРАТНО В ДЪРЖАВАТА.

20

Хе хе

преди 9 години

Следите са заметени.

fallback