Снимка: Dnes.bg

Рокери направиха протестно шествие до карловското село Розино. Те протестираха срещу действията на местни роми, които пребиха собственик на газстанция в селото. Мъжът е в болница в тежко състояние. В шествието се включиха близо 300 рокери.

„Малцинството бие мнозинството – кой го пази, къде са правата на българите?”, попита един от рокерите, който се включи в протеста.

Протестно шествие от Сопот до карловското село Розино направиха стотици рокери от цялата страна. Те стигнаха до мястото, където 58-годишният Георги Рогачев беше пребит зверски от местни роми заради неплатена сметка от 20 лева. Сред протестиращите беше и дъщерята на бизнесмена Марияна Костадинова. Тя разказа, че баща й продължава да бъде в кома. Рогачев е със счупен череп и фрактури по цялото тяло.

„Баща ми са го ударили веднъж, паднал е и са скочили върху него още 5 човека, бил е в безпомощно състояние, но са го пребили допълнително. За мен е необяснимо”, разказа пред Dnes.bg дъщерята на Рогачев – Марияна.
Рокерите изразиха подкрепа към близките на Георги Рогачев с ръкопляскания. Те поискаха сурови наказания за хората, пребили зверски Георги Рогачев.

Всичко започва в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

„В момента, когато чух изтрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите, беше с калашник”, твърди един от ромите в Розино.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание.
Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase