Снимка: архив, БТА
fallback

„Няма скъсан язовир, ситуацията в селата Красново и Кръстевич е овладяна, въпреки че бедственото положение остава в сила". Това съобщи пред Dnes.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева, която следи ситуацията на място.

Тя каза още, че проблемите в двете села идват от водите, които слизат от склона на планината. Те минават през дворове на къщи и улиците на селото.

Oще по темата
Има наводнени къщи, преливат реките в района и може да бъде засегнато речното водохващане на водата в Кръстевич, каза още кметът.

Наводнени са предимно избени помещения, като екипи на пожарната отводняват от ранните часове тази сутрин.

„Понеже повечето къщи са кирпичени и има опасност за тях, затова общината е взела превантивни мерки”, допълни Пенка Ганева.

Само една жена се е изнесла от дома си при роднини, но не защото бедства, а понеже е болна и близките й се притесняват, че не може да се обслужва сама.

„Превантивно на стената на язовира се трупат чували с пясък, но категорично няма прелял язовир, водата прелива единствено през преливника, което е нормално, и няма опасност за жителите на населените места”, категорична е Пенка Ганева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Пандизчиев

преди 9 години

Как няма да се скъса, тя кметицата се скъса от кражби по обществените поръчки ....

4

Анонимен

преди 9 години

Каква е тази снимка - на коя бара ?Няма ли журналисти да снимат язовирната стена ?И да изнесат данни за нивата на Язовирите в България и защо не се изпускат постепенно и са затворили изпускателните ?

3

Анонимен

преди 9 години

То и Бррковската Кметица го следеше отблизо язовира и като го изпуснаха изведнаж, помете улиците и къщи и изрина асфалт !Обаче положението е овладяно !

fallback