Снимка: Dnes.bg
fallback

Стотици пловдивчани се събраха на главната улица на Пловдив, за да отпразнуват заедно избирането на града за Европейска столица на културата. Те изпиха един тон вино.

Маса, дълга половин километър, бе разпъната на Главната улица по този повод. Тя започваше от фонтаните на центъра и стигаше до Римския стадион. Измайсторена е от картон, картонени са и столчетата около нея.

С много настроение и усмивки хората се снимаха с 50-те оперни артисти, които изпълниха "Наздравица" от операта „Травиата“ на Римския стадион. 

„Пловдив е Европейската столица на културата за 2019 година и това е постижение не само за Пловдив, но и за страната", заяви пред Dnes.bg заместник-кметът по културата Стефан Стоянов. 

На най-културния празник някои от хората решиха да задигнат картонените столчета около масата на центъра.
 „Поне на днешния ден можеше да се държим като истински европейци, а не да показваме лошата част от манталитета си пред гостите на града, сред които имаше и чужденци”, коментираха възмутени пловдивчани. 

Кметът Иван Тотев и зам.-кметът по култура Стефан Стоянов вдигаха наздравица по повод новата титла на Пловдив – Културна столица на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР

преди 9 години

БЪЛГАРИТЕ СА ПЛЕМЕ ХРАБРО АЛА ГРАБЕЖОНАКЛОННО. МАЙНИТЕ -ТОЖЕ.

22

padishah

преди 9 години

radostna novina chestito cheteiki komentarite razbiram che bulgarina evropeec ne stava

21

ссс

преди 9 години

ето ви една обективно написана статия standartnews/balgariya-obshtestvo/plovdiv_praznuva_titla_s_ton_vino-253698.html

fallback