Снимка: Булфото, архив
fallback

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е поставило допълнителни условия на компанията „Парк Плейс Енерджи Корп“, която получи одобрение на работна програма за търсене на природен газ в Добруджа.

Oще по темата
От БСП изразиха опасения, че е възможно да се използват неконвенционални методи за добив, въпреки че сега това е забранено от българското законодателство и да бъде замърсена околната среда.

В отговор екоминистърът Светлана Жекова съобщи, че към момента не е издавано разрешение за търсене и проучване на нефт и газ, а е одобрена работна програма на дружеството.

Сега министерството е поставило допълнителни условия на инвеститора, според които категорично се изключва възможността за използване на неконвенционални методи (фракинг и др.) за търсене на нефт и газ.

Освен това компанията трябва да предостави информация за общия ефект от отделните дейности в тяхната съвкупност, по отношение на територията на Блок „1-11 Вранино”, подземните водоносни пластове и защитените зони.

От екоминистерството припомнят, че договорът за търсене и проучване е подписан между министъра на икономиката и енергетиката и „Парк Плейс Енержи Корп“ през април 2014 г.

Още икономически новини четете в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

До ГазокопачаПърво намираме се в България, тук при даването на съответната сума проверяващите ще гледат настрани докато се изсипват химикалите. Второ трудно някой ще ме убеди, че в държавните структури има хора които да наложат контрол но да са запознати с това как се добива газът и какви технически параметри да се спазват. Малка страна сме нямаме много ресурси а тези които имаме ги експлоатират чужди компании от което хората хващат само ..... Япония внася ресурси ама не са като нас нали?

5

Газокопача

преди 9 години

Стига сме се правили на еколози ,нямаме много варианти ,или добиваме газ от наши източници ,естествено при използването на технологии които до минимум да замърсяват околната среда или правим поклони на руснаците ,или турците,или гърците или на всеки който си подава ТРЪБАТА за да ни снабдява с газ Разберете ,че няма как да бъдем независими и да развиваме успешна и устойчива икономика ,без собс. енергийни източници

4

БГ

преди 9 години

Благодарение на активно протестиращите хора, а не на разни зелени партийки , влстта даде заден ход !

fallback