Снимка: Булфото, архив

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е поставило допълнителни условия на компанията „Парк Плейс Енерджи Корп“, която получи одобрение на работна програма за търсене на природен газ в Добруджа.

Още по темата
От БСП изразиха опасения, че е възможно да се използват неконвенционални методи за добив, въпреки че сега това е забранено от българското законодателство и да бъде замърсена околната среда.

В отговор екоминистърът Светлана Жекова съобщи, че към момента не е издавано разрешение за търсене и проучване на нефт и газ, а е одобрена работна програма на дружеството.

Сега министерството е поставило допълнителни условия на инвеститора, според които категорично се изключва възможността за използване на неконвенционални методи (фракинг и др.) за търсене на нефт и газ.

Освен това компанията трябва да предостави информация за общия ефект от отделните дейности в тяхната съвкупност, по отношение на територията на Блок „1-11 Вранино”, подземните водоносни пластове и защитените зони.

От екоминистерството припомнят, че договорът за търсене и проучване е подписан между министъра на икономиката и енергетиката и „Парк Плейс Енержи Корп“ през април 2014 г.

Още икономически новини четете в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase