Снимка: Dnes.bg

Видеокамери следят за нивото на река Марица в границите на Пловдив. Това каза пред журналисти заместник-кметът на общината Александър Държиков. Те се следят непрекъснато от Общинска охрана и отдела за Гражданска защита в общината.

Още по темата
Вчера високите води на реката скъсаха дига край село Райново, над 2000 декара земеделска земя беше наводнена, евакуирани бяха 10 къщи в непосредствена близост до Марица.

Тази сутрин измереното ниво на водата в реката е 95 см, което е съвсем нормално при критичното й ниво от 350 см и към момента няма никаква опасност от преливане, уточни зам.-кметът.

Той допълни, че община Пловдив получава по няколко пъти информация за нивото на реката, като това включва цялото й течение на територията на страната, както и нейните приливи. По-пълноводните от тях на пловдивска територия са р. Въча, р. Тополница и р. Варвара.

Община Пловдив има изградена система за реагиране при бедствия, Пловдив е един от малкото градове, който има доброволчески отряд от 50 души, както и пряка връзка с тел. 112, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase