"Ориент Експрес" на жп гара Русе. Снимка БТА
fallback

Общ преглед

Легендарният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул, спря днес по обяд на Централната жп гара в Русе, съобщи БТА.

В трена, който се състои от 15 вагона, от които два ресторант-вагона, пътуват 91 пътници.

Повечето от тях са от държави от Европейския съюз, като има по един от Сингапур и Япония, двама от Нова Зенландия, по петима от Бразилия и Канада, шестима от Австралия, а 28 са от САЩ. Композицията се движи по маршрут Париж – Истанбул, разстояние, което традиционно влакът преминава за седмица.

Цената на еднопосочния билет е между 7000 и 10 000 евро.

За удобството на туристите се грижи персонал от 44 души, като повечето са италианци и французи. Главният готвач Кристиан Бодигел обясни, че предлага на туристите основно френска и малко италианска кухня, но се съобразява и с исканията на пътниците, тъй като по думите му най-важното е клиентът да бъде доволен. Менюто всеки ден е различно.

"Туристите днес ще вечерят говеждо филе, предястие от миди и хайвер, плато със сирене, десерт с капучино и течен черен шоколад. За мен най-важното е клиентът, когато е във влака, да бъде като цар. Както казват, Ориент Експрес е царят на влаковете и клиентите също са царе", обясни Бодигел.

В късния следобед влакът ще пристигне във Варна, а в Истанбул - последната спирка, трябва да бъдат утре вечер. На връщане в трена ще пътуват двама души от Чехия и един от Хонконг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

муспи

преди 9 години

Другари, ромите имат право на безплатни билети за Ориент експрес!

16

дам

преди 9 години

До сандона връщане не с 10 хиляди евро , а с 200 евро , ще се приберат със самолет в първа класа за 2 часа до Париж , а не за една седмица , а освен това е голям риска прекосявайки България по суша , а не по въздух да останат без багажа си

15

сандо

преди 9 години

на връщане само трима ли че патуват?- криза си е

fallback