Снимка: Национална асоциация "Българско Черноморие"
fallback

Общ преглед
Повече от 20 плажа от Дуранкулак до Резово са превърнати в незаконни къмпинги. Това съобщиха с писмо от Национална асоциация "Българско Черноморие" след приключилия проект за преброяване на незокнните къмпинги по Черноморието. 

"Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги. В момента в тях къмпингуват или по-точно "дивакуват" над 5000 активни "природозащитници". Това са същите "еколози", които непрекъснато протестират. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци, произведени от "природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета.

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище, .

Според изчисленията на Българско Черноморие около 5 хиляди човека са били завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожават и заразяват природата по Черноморието.

„След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите” и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална Асоциация „Българско Черноморие” ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии.

Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и
Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа”, допълват от асоциацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Антон

преди 10 години

******** платени статии!!!Всеки знае, че "Законното" строителство е единственият огромен Враг на Черноморието.Къмпингуващите не са никакъв проблем - даже се възпитава любов към природата така. Това, че някои оставят бунища след себе си не е проблем на къмпингуването, а на тяхната култура.

63

Е.

преди 10 години

Ако "незаконните къмпинги" бълват толкова много *** и зарази, как става така че за 10 години "дивакуване" ни веднъж не ме е ловил морски вирус, а руснаците по Слънчев Бряг не спира да ги тресе диарията? Помията се излива от големите комплекси. А вие днес.бг сте платени пеевски ***!

62

Анонимен

преди 10 години

Морето е за всички и всеки гражданин на РБългария може да ползва плажовете.Друг е въпросът ,че тези които направиха дворци и приватизираха най-добрите места по крайбрежието не са в нарушение,а няколко групи от младежи направили си палатки на неохраняеми плажове вече са замърсители 1.А някой постави ли контейнери на тези места,а спасители защо няма?Думата пуст плаж говори само за едно - безстопанственост и то по вина на държавата.

fallback