Снимка: архив, Булфото
fallback

Полицаи от Бургас задържаха трима мъже от София, занимаващи се с домови кражби, съобщиха от МВР-Бургас.

Задържаните софиянци са на възраст между 38 и 43 години. Те са задържани в момент на опит за кражба от частен дом, разположен в бл. 35 в ж.к. ”Изгрев” в Бургас.

При обискирането на 38-годишния А.М., 43-годишния Ц.Г. и 38-годишния С.П. са открити и иззети множество метални заготовки и приспособления за взломяване и отключване на входни врати с касови брави и секретни патрони.

Схемата за извършване на кражбите в повечето случаи е следната: със специален инструмент се отварят входните метални врати на блокове с асансьор, като двама от групата се качват до последния етаж и слизайки надолу по етажите, се оглеждат за подходяща за взломяване входна врата.

Третият е на ”пост” и стои недалеч от входа, за да може в случай на риск, да алармира съучастниците си. Набелязаната врата се отваря с метални приспособления за отваряне на касови и секретни патрони от типа ”таралеж” или ”пеперуда”. Крадците обикновено взимат пари, златни накити или други скъпоценности.

Тримата са задържани при проведена специализирана операция от криминалната полиция в Бургас. Тя е планирана, защото е имало данни, че на територията на Бургас от известен време лица от софийския криминален контингент извършват домови кражби.

А.М., Ц.Г. и С.П. са задържани за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство за документиране на цялостната им престъпна дейност. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Еми лято е къде да ги спипат на морето разбира се. Дали полицията е започнала да си гледа работата или работи по сигнали САМО.

7

Анонимен

преди 9 години

vsichko tragva ot parazitite v sofia ........

6

ХА ХА ХА

преди 9 години

"коментар" 1 ДОКАЗВА ЧЕ админа е селянин

fallback