Снимка: архив Булфото
fallback

Все още няма заподозрени за вчерашното убийство на ботевградския бизнесмен Семко Семков, не се знае и дали то е поръчково. Работи се по две версии за престъплението – врагове или неуредени бизнес отношения, съобщава Нова телевизия.

Oще по темата

Вчера през деня и тази нощ са разпитвани всички близки на бизнесмена. От техните показания става ясно, че Семков не е бил заплашван, не е споделял да е имал някакви проблеми. Затова не е ясно и какво точно се е случило.

Въпреки това стана ясно, че мъжът е бил следен, убийството му е било планирано. Имало е неработеща охранителна камера в къщата му. Късно снощи е приключила аутопсията на тялото на мъжа. Съдебните медици са открили 4 куршума на този етап, но е възможно да се открият и още. Не е ясно какво е оръжието на убийството. Предполага се, че е пистолет „Макаров“.

Хората в града разказват, че Семко Семков е бил добър човек, не са имали проблеми с него, но и не желаят да коментират бизнеса му. От близкия до дома му магазин разказват, че предната вечер е бил много спокоен, пазарувал е от тях, но никой не желае да влиза в подробности за неговите бизнес отношения.

Финансовото му състояние също ще бъде разследвано.

Има публикации още през 2012 г., че Семков е участвал в имотни схеми заедно със сина на кмета на Ботевград. В района се говори, че е бил местния феодал на село Литаково. Дори на табелката на селото е задраскано името му и е написано „Семково“.

Справка в търговския регистър показва, че бизнесменът е управлявал над 15 фирми и е в управата на 3 сдружения, на футболен клуб „Балкан Ботевград“, държи на концесия ловното стопанство в Литаково, както и гората там. Бил е в близки отношения с кмета на Ботевград Георги Георгиев, но какви са тези отношения хората в Литаково не коментират.

„Изключително качествен човек и за него не съм чул един човек да каже лоша дума“, заяви близкият до Семков Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Той заяви, че познава мъжа от над 15 години и са ходили заедно на лов. „Нямаше човек, на когото да не е помогнал“, допълни още той и поясни, че Семков е ходил без охрана или лично оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

АНОНИМЕН

преди 9 години

НЯМА И ДА ИМА ЗАПОДОЗРЕНИ ЗАЩОТО ЕКЗЕКУЦИЯТА Е ПРОВЕДЕНА ПРОФЕСИОНАЛНО. ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА. БЛИЗКИТЕ МУ" ЩЕ ГОНЯТ МИХАЛЯ."

17

Анонимен

преди 9 години

Няма заподозрени, защото случаят е пределно ясен.

16

Анонимен

преди 9 години

Щом е бил гербер всичко е ясно.

fallback