Снимка: архив, Ιmpact Press Group
fallback

Две деца от Долна баня ще бъдат изведени от семейството си заради съмнения, че родителите умишлено са давали лекарства на едното от децата, за да го инвалидизират и да получават помощи, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" - Ихтиман е предприел спешната мярка след постъпил сигнал от специализирана детска болница. Според лекарите става дума за умишлено и продължително даване на медикаменти с цел инвалидизиране на детето и облагодетелстване на тази база от системата за социално подпомагане.

2-годишната Нели била приемана многократно в различни болници. В кръвта на детето е открито вещество от хапче за кръвно налягане за възрастни.

До края на днешния ден Нели и по-голямата й сестра ще бъдат изведени от семейството и настанени в семейство на роднини.

По случая е образувано и досъдебно производство. 

Семейството не получава месечно социално подпомагане, тъй като е санкционирано да връща неправомерно получени помощи поради установен фалшив ТЕЛК за другото дете в семейството - от август 2012 г. с диагноза "астма".

Решението за извеждането на децата от семейството е било взето на организирана мултидисциплинарна среща днес с участието на представители на МВР, Районна прокуратура, Дирекция "Социално подпомагане" - Ихтиман, лекар от МБАЛ - Ихтиман, представител на общинска администрация - Долна баня, и родителите на децата.

Грижата за двете деца ще бъде активно наблюдавана от социалните работници от отдел "Закрила на детето" и органите на МВР, посочиха от агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 9 години

Това е истинското лице на ромите(турците)

36

Анонимен

преди 9 години

Ne vyarvam da e uishleno.Moje bi ne sa mogli da prochetat uputvaneto na listovkata,

35

Анонимен

преди 9 години

До папуа-нова гвинеяНе може, защото акулите не ядат ***!

fallback