Снимка: архив, Булфото
fallback

Пътна полиция ще се включи в инициатива на TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция, за засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщиха от МВР.

Инициативата започва от днес и ще продължи до 24 август на територията на всички държави членки на ЕС.

За периода от 1 януари до 30 юни тази година в страната са регистрирани 3157 тежки пътнотранспортни произшествия , при които са загинали 283 и са ранени 3823 граждани.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на Европейския съюз.

Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително
значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата, съобщават от МВР.

Освен за превишаване на разрешената скорост за движение ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Ето няколко причини създаващи по-голям риск за ПТП от превишена скорост:1. Турците по Тракия които спазват стадния принцип на придвижване вместо закона2. Водачи които засичат изпреварващите ги коли по магистрала3. Силни фарове нощем които не отговарят на стандартните 65W. Тираджиите масово заслепяват с 90/110W. Никой не глобява за такова нещо.4. Мотоциклетисти5. Гонкаджии и дрифтаджии6. Неправилно пресичащи пешеходци

20

Куки гнусни

преди 9 години

Да не обиждам всички, че има и свестни хора, но:- факт е, че се възползват от служебно положение за лично облагодеталстване. А ние им помагаме най-съзнателно като им даваме рушветите, макар че в голям процент е чисто изнудване.Преди 3 дни, в едно натоварено кръстовище, автобус закъсва. И колона от поне 30 автомобила чакат. Преди съответното кръстовище има отбивка вляво(забранена) и хората започнаха да минават оттам за да заобиколят.И познайте - куките вместо да регулират движението, глобяваха

19

Анонимен

преди 9 години

МВР създава корупцията.Държи полицайте на ниски заплати и им разрешава да взимат на ръка.Хем вълкът сит,хем агнето цяло

fallback