Снимка: БТА
fallback

Цялостна проверка в организацията на работа на зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът Минчо Казанджиев.

Тя е по повод вчерашния инцидент в зоологическата градина, при който при почистване на клетката на
ягуара работник бе оставил вратата отворена и животното избяга. След неуспешни опити да бъде упоен, ягуарът беше застрелян.

Oще по темата
"Разпоредил съм цялостна проверка, защото за мен е недопустимо, особена когато става въпрос за опасни зверове, да се допускат такива грешки. Самият служител е можело да пострада", заяви Казанджиев пред журналисти, цитиран от БТА.

Той добави, че съгласно Кодекса на труда трябва да се дадат писмени обяснения както от служителя, така и от директора. По думите му категорично ще бъде уволнен гледачът на животното, който е оставил клетката отворена. Кметът допусна и възможността да бъде освободен и директорът на зоопарка д-р Феодор Вацов.

Според него трябва да се направи така, че да не се допускат повече подобни случаи.

Казанджиев припомни, че през 2007 г. е осиновил ягуара, който кръстил Алонсо. Оттогава кметът се грижи за изхранването му.

Десетгодишното животно в момента е в хладилна камера и се водят преговори с Природонаучния музей в село Черни Осъм за неговата препарация и съхранение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

Директора на зоопарка има частна ветеринарна клиника,водя си кучетата при него и бих казал ,че е доста компетентен и внимателен и не мисля че той е позволил да бъде застреляно животното.По скоро не е имало упойка или кмета и полицията са се презастраховали така че там трябва да бъде търсена вината!

15

Анонимен

преди 9 години

Такива животни трябва да се упояват а не да се разстрелват. *** цървулската държава.

14

ЗОВ

преди 9 години

Мили хора,трябва да бъдем по активни не само когато се случват събитията ,а и след това,защото на тези убийци ще им се размине.Ще ни пущат изтърканите си думи ;ПРОВЕРКА;,УВОЛНЕНИЯ;,НАКАЗАНИЯ;и накрая НИЩО

fallback