Наводнението във Врачанско. Снимка: БулФото
fallback

Обстановката в страната се нормализира след поройните дъждове, които наводниха приземни етажи, затвориха пътища и повишиха нива на реки и язовири в Северозападна България. На места падналите количества валежи са били над 100 литра на квадратен метър, съобщи Нова телевизия.

Oще по темата
На територията на област Враца се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. Съветват се жителите в посочените райони да бъдат с повишено внимание, да изпълняват разпорежданията на органите на реда и изпълнителната власт.

При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейности, да подават сигнали на телефон 112.

Продължава да е в сила бедственото положението за седем села от община Родопи, Пловдивско – Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и с. Дедево.

Подготвя се алтернативен път, но работата по него вчера спря, защото в района отново заваля проливен дъжд. В момента единствената връзка до селата е черен път с тесен мост.

От вчера следобед с. Храбрино и с. Дедево са без вода заради прекъснат водопровод. Частично е разрушена и уличната инфраструктура в с. Габровница, община Монтана.

В Белоградчик улиците в по-ниските части на града са затрупани с чакъл и пясък от стичащите се от високите зони води.

Под наблюдение е язовир Дъбравка. Язовир "Скомля" прелива. На стената на язовира с дължина 60 метра бяха поставени чували с пясък като допълнителна защита в случай, че дъждовете продължат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

Какво бедствено положение може да има в Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и с. Дедево, след като тези села повечето са на баир и не могат да се завиряват.

3

Анонимен

преди 9 години

Е нормализира се, те селата и без това си бяха като след потоп и преди това.

2

Анонимен

преди 9 години

ПОМОООЩ, ЯНКИИИ!!!

fallback