Снимка: Булфото
fallback

В Мездра е обявено бедствено положение заради преливане на реките Искър, Моравишка и Боденска. Това обяви кметът на града Иван Аспарухов. Водата от реките е наводнила стопански и жилищни постройки. Осемнайсет души са били евакуирани от общежитие и са настанени в ритуалната зала в града. Има отнесени домашни животни и покъщнина.

Oще по темата
Бедствено положение беше обявено и във врачанските села Хайредин и Бързина. В Хайредин преливат язовири, критично се е покачила и река Огоста, стана ясно от думите на кмета на общината Тодор Алексиев.

Четирима души са евакуирани в село Бързина. В селата Ботево и Рогозен сериозни щети са нанесени на пчеларите, стихията е отнесла множество кошери. Има и други материални щети, които  предстои да бъдат изяснени.

На този етап ситуацията в селата е овладяна, работи кризисен щаб, строят се диги, а на мястото на бедствието  са служители на полиция и противопожарна безопасност, каза още Тодор Алексиев.

Както Dnes.bg писа бедственото положение продължава да е в сила и за седем от селата на община Родопи в Пловдивска област. Причина за това е природното бедствие, което сполетя Родопската яка. След поройния дъжд от снощи хората нямат питейна вода и електричество.

Хиляди българи в 7 села са откъснати от света. 5-метрова вълна е отнесла речната стена, откъснала е дворове на къщи и водопроводи в района на Храбрино. Селата Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово са откъснати от света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

бмв е30 рацинг

преди 9 години

отивам с бмв-то да взривявам водата!!!

32

darcas

преди 9 години

Държава няма, има едни ***, които влачат държавни пари. Ние сме държавата. Ако ние не си помогнем, няма кой друг. Не плащайте данъци - дарявайте на пострадалите

31

Анонимен

преди 9 години

До .Кофти... Ти на метилов ли си?

fallback