Снимка: БТА, ахрив
fallback

Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области се предвиждат значителни и интензивни валежи, гръмотевични бури. Възможни са градушки.

Очаква се количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м., с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. „Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете”, съветват от НИМХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

gost

преди 9 години

и как няма да има порои и бедстивя да попитам тоя архиктект които е строил кащи на патя що не му дирят отговорност кога е крал ми са гледали маи маи се спат кои виновен народа що да дирят тоя дее дал разрешение и го е направил от немаи де

7

gost

преди 9 години

и аз това питам акога ще пече даите точна прогноза един пат аидеде само давате даваха днеска да вали неска се сбарка да пече лято е мислим на море да ходим хора писна ни от това гадно време един ден пече 15 вали и кадее лятото

6

bat Petko

преди 9 години

Писна ми от тези апокалиптични прогнози. Писна ми и от тези, които казват "Софиянци да си страдат". Софиянци не са по-различни от всички други хора. Защо, по дяволите, дори и за природните бедствия, някои се опитват да ни разграничават.

fallback