Снимка Булфото
fallback

Общ преглед
Оставката на премиера Пламен Орешарски беше посрещната от протестиращи пред сградата на Народното събрание в столицата със скандирания: „Имаме оставка”, „Имаме победа”, "Честито”.

Днес в последните минути преди края на работния ден дългочаканата оставка на кабинета беше внесена в деловодството на НС.

Oще по темата
Събралите се на площад „Независимост” вече са около 150 души и чупят орехи.

Протестът се организира и по повод една година от „нощта на белия автобус“ - обсадата на Народното събрание, когато се стигна до сблъсък между полицията и протестиращите при опита депутати, министри и представители на медиите да напуснат парламента.

Друга група от протестиращи пред МС се опитаха да премахнат металните заграждения пред сградата. След новината за оставката те нарекоха събитието „Протест на радостта“. Броят на протестиращите е в пъти по-малък от този през миналата година. Те започнаха да се събират доста преди да стане ясно, че кабинетът е внесъл оставката си в Народното събрание.

В района има засилено полицейското присъствието, а броят на протестиращите се увеличава.

Събралите се граждани замерват сградата на Министерския съвет с домати и скандират „уволнение”. Движението на площад „Независимост” е блокирано.

Протестното шествие в столицата потегли от Министерски съвет и спря пред Народното събрание. 

Към него се присъединяват още граждани, полицейското присъствие се засилва както пред металните заграждения, които пазят сградата, така и зад тях.

Протестиращите развяват български знамена и това на Европейски съюз, свирят със свирки. Движението пред Народното събрание е блокирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 9 години

Тея па! За кво се радват?!?

66

Анонимен

преди 9 години

"Имаме оставка, имаме победа!" - дааа тъжно... народът просто не си дава сметка, че победата е на анархията, която очаква държавата и всички нас следващите месеци... Купете си по-здрави коланчета хора, ще затягаме панталонките идната зима.

65

клонинг

преди 9 години

Протестиращи пред НС са българския филиал на "Правый сектор" и искат въвеждане на фашистка диктатура. Като в Куев!

fallback