Министър Найденов инспектира съоръжението. Снимка: БТА

Общ преглед
Военният министър Ангел Найденов инспектира строителството на граничната ограда край Елхово.

Няма друга структура в страната, която да е в състояние да изгради близо 30-километровото съоръжение по българо-турската граница за това време и на тази цена, заяви Найденов пред журналисти.

Още по темата

Министърът посочи, че изграждането на съоръжението е отнело пет месеца, а стойността му е малко повече от 7.7 милиона лева и направи сравнение с подобна 10-километрова ограда в Гърция, която е завършена за 9 месеца и е струвала повече от 9 млн. лева.

Разходите от бюджета на Сухопътните войски са около 1.4 милиона лева и министерството очаква да му бъдат възстановени, предаде БТА.

Министърът заяви, че оградата преминава през най-трудно достъпните места по границата и целта й е да насочва бежанците да преминават през официалните гранично-пропускателни пунктове.

Засега няма искане за продължаване на оградата.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев докладва, че второстепенната ограда от граничното съоръжение по българо-турската граница с дължина 29 331 метра е напълно готова, както и 18 755 метра от основната ограда.

Военните са сигурни, че до 20 юли съоръжението ще бъде готово. След този срок ще бъдат оставени три групи за довършителни работи до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар