Протестът в Добрич. Снимка: БТА
fallback

На протест пред общината в Добрич излязоха десетки граждани, пострадали при наводнението в града. Те настояваха да получат отговори къде са обезщетенията им и защо не са почистени деретата на града. Чуха се предупреждения, че няма да плащат данъци, защото общината ги е изоставила в този труден за тях момент.

Oще по темата
Представител на Инициативен граждански комитет на пострадалите от наводнението прочете отворено писмо.

В него се посочва, че  една от причините за бедствието е, че трасето на дерето не е почистено в участъка след магазин "Темакс" по посока към село Врачанци, както и в района на жп моста. Те считат, че причина за потопа в града е скъсана дига на язовир Плачидол, който е включен в списъка на потенциално опасните за 2014 година.

Според пострадалите от бедствието при възникналата ситуация на 20 юни общината не е спазила собствения си план за действие при наводнение. Отвореното писмо бе връчено на секретаря на Община Добрич Румен Русев. Протестиращите поискаха в десетдневен срок да получат отговори на въпросите си. Те предупредиха, че ще преминат към ефективни граждански действия и ще търсят правата си по законно установения ред в България.

След проведения протест от община Добрич разпространиха съобщение, в което се казва, че кметът на града Детелина Николова лично ще се срещне с пострадалите от наводнението граждани, съобщава БТА.

В него се казва още, че Община Добрич ще отговори на поставените въпроси, но не приема опитите за ескалиране на напрежението от хора, които не са пострадали при опустошителното бедствие, а се възползват от ситуацията, за да всяват недоверие, хаос и противоречия.

Всички действия на община Добрич са в рамките на българското законодателство и отговарят на предвидените срокове и нормативни актове, посочват още от администрацията в града.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

#4,

преди 9 години

излъгахате, нали? Банкер и застраховател да си в България! Всичко останало трябва да им слугува и да е в неравноправно отношение с тях. За което пък са виновни политиците, че им прокарват законите.

4

Анонимен

преди 9 години

До ном 1. По мое наблюдени вече доста от Бългаските граждани си правят имуществени застраховки, аз съм един от тях.... сега след градушката в София са ми изпочупени всички прозорци от запад и е нарушена мазилката и изолацията, не искам да влизам в подробноси и ако ти кажа какъв беше коментара на застрахователите, няма да платят и 30% от щетите...

3

мдаааааа

преди 9 години

Номер 1 е прав с тези зачестяващи катаклизми трябва да свикваме да правим застраховки и на къщите си , ей колите като са застраховани - падне градушка -> има за какво да се хванеш

fallback